Hur funkar det att byta elbolag?

  • Publicerat
  • Publicerat i Teknik
  • Uppdaterad
  • 3 min. läsning

Hur funkar det att byta elbolag?

//innehåller länkar till stockholmselbolag.se //

Funderar du på att byta elbolag men vill veta lite mer hur det funkar? När du har bestämt dig för att byta elbolag är processen oftast ganska enkel. I de flesta fall kan det vara tillräckligt med ett enkelt telefonsamtal för att teckna ett nytt elavtal. För att säkerställa ett smidigt byte utan komplikationer bör du se till att göra tre viktiga saker:

  • Kontrollera bindnings- och uppsägningstid för ditt befintliga elavtal
  • Jämföra priser och kontakta elleverantören som du vill byta till
  • Säga upp avtalet med ditt nuvarande elbolag

Ett bra elbolag i Stockholm som vänder sig till kunder i hela landet, det är Stockholms Elbolag, kolla gärna in dem!

Vad har du för bindnings- och uppsägningstid på ditt nuvarande elavtal?

Om du har ett avtal med ett specifikt tidsbestämt datum hos ditt elhandelsföretag, är det viktigt att inte byta före avtalstidens slut. Att göra det kan innebära ett avtalsbrott, vilket kan resultera i en påföljd i form av en lösen- eller brytavgift till det tidigare elhandelsföretaget.

För att undvika potentiella komplikationer är det även klokt att kontrollera uppsägningstiden för ditt nuvarande avtal. Ibland kan det krävas att du säger upp avtalet långt i förväg för att undvika att det automatiskt förlängs, vilket är viktigt att hålla koll på vid överväganden om byte av elhandelsföretag.

Hitta en elleverantör att byta till

Se till att jämföra priser och sedan kontakta det elbolag i Stockholm du vill byta till. Kontrollera noggrant att det avtal du överväger att teckna med företaget faktiskt erbjuder de priser och villkor som har annonserats på webbplatser med jämförelser av elpriser.

Samtidigt är det viktigt att komma ihåg att priset inte är den enda avgörande faktorn. Ta dig tid att utforska hur företaget hanterar kundklagomål och problem. Det handlar om mer än bara kostnader på fakturorna eller villkoren för avtal.

Säg upp nuvarande avtal

För att säga upp ditt avtal med det nuvarande elhandelsföretaget, även om din nya elleverantör lovar att hantera uppsägningen genom en fullmakt, är det klokt att själv skicka in en uppsägning. Detta säkerställer att det gamla avtalet avslutas i tid och inte förlängs automatiskt.

Linus Höjdegård

Linus Höjdegård. Jobbar huvudsakligen på Hjältebyrån AB med fokus på hemsidor och E-handel. Driver även Företagshjältar som är en facebookgrupp för nätverkande företagare.

Lämna ett svar