Hur funkar olika förvaringsskåp för kontoret?

  • Publicerat
  • Publicerat i Inredning
  • Uppdaterad
  • 3 min. läsning

Hur funkar olika förvaringsskåp för kontoret?

// innehåller länkar till secura.se //

En välplanerad och effektiv förvaring är inte bara en praktisk lösning för att underlätta vardagen, utan det kan också lyfta hela arbetsmiljöns estetik och utseende. Oavsett om det är för det personliga hemmakontoret eller för företagets behov, utgör skåp en utmärkt förvaringslösning. Med lämpliga kontorsskåp blir det smidigt att ordna och strukturera dokument samt andra betydelsefulla föremål. Det är avgörande att noggrant överväga vilka behov som finns på kontoret innan du köper förvaringsskåp. Bland de olika finns arkivskåp, kontorsskåp, sidoskåp, mappskåp och ritningsskåp.

Vilken skåpslösning passar dina behov bäst?

Skåp finns i olika utföranden och är anpassade för olika ändamål. Innan du bestämmer dig för att köpa, är det viktigt att fundera över vad du behöver förvara och var skåpet ska placeras. Önskar du öppen eller dold förvaring?

Kontorsskåp

Ett golvmonterat skåp är perfekt för att förvara allmänna saker som böcker, tidningar, pärmar, kontorsmaterial och liknande. Ett väggmonterat förvaringsskåp är en bra lösning för att utnyttja utrymmet ovanför låga hyllor eller avlastningsbord.

Arkivskåp

Kraven för ett arkivskåp varierar beroende på vad som ska arkiveras. För mindre känsliga dokument kan ett enklare skåp med lås vara tillräckligt, medan för mycket känsliga eller viktiga handlingar kan någon form av säkerhetsskåp krävas. Då gärna ett som är säkert mot både brand och vatten. Sådana arkivskåp kan du hitta hos Secura.

Sidoskåp

Dessa är avsedda att placeras intill skrivbord men fungerar också utmärkt som rumsskiljare. De har smidiga utdragbara hyllor för enkel åtkomst till innehållet.

Mappskåp

Perfekt för förvaring av hängmappar och dokument.

Ritningsskåp

För att skydda och organisera ritningar är ett skåp som har låga lådor bra då de är anpassade för ändamålet och ger en överskådlig vy över innehållet.

Förvaring som är smart och säker

Olika skåp kommer med olika sorters inredning. Det kan vara smart att ha justerbar inredning för då går det att anpassa förvaringen efter de behov du har. Det kan även vara idé att ha ett låsbart skåp så att bara behöriga kommer åt innehållet. Sist men inte minst är det bra om skåpet är både brand och inbrottsklassad.

Linus Höjdegård

Linus Höjdegård. Jobbar huvudsakligen på Hjältebyrån AB med fokus på hemsidor och E-handel. Driver även Företagshjältar som är en facebookgrupp för nätverkande företagare.

Lämna ett svar