Hur fungerar det med en hudvårdsrutin?

  • Publicerat
  • Publicerat i Hälsa
  • Uppdaterad
  • 3 min. läsning

Hur fungerar det med en hudvårdsrutin?

//Inlägget innehåller länkar till jabushe.com //

Du kanske har hört talas om hur bra det är att ha en hudvårdsrutin? Men du vet inte säkert hur det fungerar? En hudvårdsrutin kan se ut på en mängd olika sätt och innehålla en mängd olika steg. I denna text ska vi ge dig en bra grundrutin, som du sedan själv kan lägga till fler steg till framöver om du vill. Vi vill även passa på att tipsa om hudvård från Jabushe, som har många bra produkter som passar bra för din hudvårdsrutin.

Att pyssla om din hud morgon och kväll kommer löna sig. Se bara till att hitta just den rutin och just de produkter du trivs med.

Hudvård i 4 steg

En första enkel hudvårdsrutin du kan börja med består bara av fyra steg. Det handlar då om att rengöra, använda serum, återfukta samt någon form av ansiktsbehandling.

Just att göra rent din hud, morgon och kväll, det är mycket viktigt. Ansiktet är oftast det som blir mest utsatt varje dag av olika saker som väder, vind, smuts med mera. På morgonen är det därför bra att börja med att tvätta av ditt ansikte, så du blir av med allt överskottstalg och gamla hudceller. På kvällen kan du tvätta dig igen för att ta bort eventuellt smink samt få bort smuts och annat du utsatts för under dagen.

Testa ett serum

Det som serum gör, det är så att säga intensifierar hudvården du gör. Det blir helt enkelt ett bättre resultat. Då det finns olika serum som är bra för olika saker så se till att välja ett som passar dig. Bland annat finns det serum som bekämpar hudvårdsbesvär så väl som de som förebygger dem eller underlättar dem.

Återfukta din hud

Att ge din hud ny fukt är även det viktigt och görs enklast med en återfuktande kräm. Den kan då även kapsla in serumet. Se gärna till att ha en dagkräm och en nattkräm.

Behandla ansiktet

Sista steget är att då och då ta hand om huden via olika saker som peeling, ansiktsmasker med mera.

Linus Höjdegård

Linus Höjdegård. Jobbar huvudsakligen på Hjältebyrån AB med fokus på hemsidor och E-handel. Driver även Företagshjältar som är en facebookgrupp för nätverkande företagare.

Lämna ett svar